2010. július 20., kedd

Útinapló: 3. nap.

2010. július 11. – vasárnap

Mivel az előző napon Splitben voltunk, ezért úgy döntöttünk, hogy vasárnap az ellenkező irányba indulunk el: a cél Primosten volt.

Nagyon jó választásnak bizonyult, hogy időben elindultunk reggel, mivel így nem sokkal 9 óra után meg is érkeztünk. Két parkoló közül választhattunk, az egyikben 10, a másikban 5 kuna volt a parkolás 1 órára. Mivel még viszonylag hamar voltunk, ezért volt hely az olcsóbb parkolóban is (délutánra a drágább is teljesen megtelt).

A tengerpart nagyon szép (itt is), aprókavicsos. Jázmin karúszóval, Kíra pedig a már korábban is használt sárga beleülős úszógumijával jött a vízbe. A nap az úszás és a parti pihenés jegyében telt el. Ebédre pizzát ettünk, de meglepő módon szinte üres volt a pizzéria, ami azért főszezonban 1 óra körül igen meglepő. A pizzák 40-50 kunába kerültek, volt köztük szalámis és tenger gyümölcsei feltétű is.

Hadd tegyek ezzel kapcsolatban is egy kis kitérőt! Nemcsak itt, hanem másutt is hasonlóak voltak a tapasztalataink. De nemcsak az éttermeket illetően, hanem az apartmanok kapcsán is. Sok helyen az út szélén álltak emberek „apartman” feliratú táblácskákkal. Ezekből is úgy tűnik, hogy a gazdasági világválság itt a horvát tengerparton is érezteti hatását. Mindenesetre nem bántuk meg, hogy már jó előre lefoglaltuk a szállást, mert nagyon szuper a helyünk!

Primostenhez fűződik egy igen fontos beruházásunk is. Nevezetesen vettünk egy búvárszemüveget a hozzá tartozó pipával (90 HRK), így folyamatosan tudtunk gyönyörködni a víz alatti világban, ami nem csak itt, hanem a további napokon is nagyon jó szolgálatot tett.

Primostenből 5 óra körül indultunk el haza, természetesen nagyon kellemesen elfáradva. Kirike egyébként – mint a képen is látszik – nagyon jót aludt a parton az árnyékban.

DSCF4179 DSCF4174 DSCF4175 DSCF4176 DSCF4177

0 megjegyzés: