2009. október 31., szombat

Egészséges szünet

Jázminkánk hála Istennek – miután azért elvittem hétfőn Anikó doktor nénihez megnézetni – hétfő óta láztalan. Szinte rejtély, mi okozhatta a bajt: sem Kirikénk, sem mi Pocival nem kaptuk el. Valami halvány plakkot látott talán-talán a manduláját doktornő, de ki tudja? Mindenesetre 3,5 nap alatt túllettünk rajta.

Kirikénk jól van, már tud két kézzel tapsikolni is, annyira cuki és persze rettentő büszke magára.

A héten bekrepált a házimozink DVD-je, a tálca se ki, se be, aztán Apci szétkapta és megállapítottuk, hogy valami nagy gáz lehet vele, mert égésnyomokat találtunk a burkolat belsején. Paff. Szakemberek véleménye szerint vajmi kevés a remény a gazdaságos javításra. Amúgy is tervbe volt véve, hogy beruházunk karácsonyra egy merevlemezes DVD felvevőbe, de azt nem gondoltuk, hogy házimozival együtt kell majd. Úgyhogy előrehozott karácsonyunk volt a héten: megvettünk egy 160 gigás vinyós LG házimozis DVD felvevőt, nagyon klassz és jól szól. Még tanulgatjuk a kezelését, mert rengeteg mindent tud. Legalább a hajnali 6 órakor kezdődő Fifiket fel tudjuk venni a Mucunak a Minimaxról, mert nagyon szereti. Hát nem gyönyörű?

lg-hrt403da.1070113

 

Apropó, Fifi. Két cipővásárlást is lebonyolítottam a héten, és még tervben van egy legalább az elmaradt szabadkaiak pótlására. Az egyik a már fentebb említett Fifikés, a másik pedig egy aranyos kis adidas. Nagyon örült mindkettőnek a kiscsajszi. Ők azok és a Vaterán vettem mindkettőt (teljesen újszerűek, egyszer hordottak voltak és a kettő nem került együtt 5 ezerbe):

FIFIKÉS  sportcipő

adidas lányka cipő 30,5-es méret 3000 forintért

Az életmódváltoztatásomnak lassan-lassan eredménye is van, 4 hét alatt 4 mínusz kiló. Nem elégedetlenkedem, mert tudom, a lassabb fogyás tartósabb, és így is lemehet havi 4 kilóval számolva egy év alatt akár 48 kg is hehe. A családot is be-bevonom, hogy ne kelljen kétfélét főzni és észre sem veszik ;). Pl. édesítőporral, keményítővel készítettem gyümölcslevest; lisztes rántások helyett keményítővel habarok (ma pl. egy kacsamájas-zöldséges ragu volt) meg hasonlók. Ja és szuper, hogy az aktuális akcióban a tecsóban a norbis kenyér egyet fizet, kettőt kap. :)) Szombatonként aquafitnesz, egyébként nem sok más… vagyis Kiriemelgetés az igen, meg mosás-teregetés-vasalás körforgásában kimerülő testmozgás… az  is jó tán valamire…

Szerdán temetésen voltam, elhunyt a szomszéd bácsi Anyáék (ahol ugye én is felnőttem) szomszédjában. Eléggé megrázó volt az egész… Nyugodjon békében, Pista bácsi!

Más.

Kirikénknek úgy néz ki, jön a 7. foga. Ezt megünneplendő készítettem a következő emlékoldalt  mhains Mom is the word gyorslapjából.

mhains_MomsTheWord_QPcyf

Aprilisa Calming down QP-ján Mucusunk eteti a Kismucust. :))

CD_QP1

Remek alkotórészekből öröm dolgozni! Így éreztem Bluedreams Designs Delicious kitjének felhasználása közben, olyan szép a színvilág is és az elemek is a kedvenceim közé tartoznak.

BD-Delicious-Paper3 

És még egy kérdés a végére. Kedves Olvasó, ki vagy te, aki rendszeresen visszajársz hozzánk Mountain View-ból, Kaliforniából? Kíváncsiságunk határtalan! Dear Visitor! Who are you from Mountain View, CA? Please, leave a comment! Thanks and hugs!

0 megjegyzés: