2009. május 17., vasárnap

Vizsgálatok, QP-halmok, tanyanap és 4 hónaposak lettünk!

Az elmúlt napok az átlagosnál mozgalmasabban teltek: megvoltak az előző postban említett vizsgálatok. Kircsi véreredménye egészen jó lett, csak egy kis folsavat kell, hogy adjak neki. Szegény Mókusmanó, alig találtak a kis husika karocskáját vénát… Nagyon jól viselte, rettentő büszke vagyok rá. A vérvétel után kb. 10 másodperccel már nem is sírt, dicsérték is az asszisztens nénik, hogy milyen ügyes, hogy milyen erős, hogy milyen stabilan ül az ölemben, hogy milyen szépen tartja a fejét stb. Szóval ezek után, azt hiszem, jogos a büszkeség! A Mucu elég jól viselte a várakozást, hiszen vele pedig az ortopédiára kellett mennünk, kapott is egy új gyógycipőt, melyet sebtében meg is rendeltünk. Kircsi közben jóízűen pihengette a vérvétel fáradalmait. Köszönöm Anyának a segítséget és a kitartást, nélküle nem bírtam volna a két poronttyal.

A mélyen tisztelt MÁK is intézkedett a haláli ügyünkben, jött egy levelecske, elvileg kapjuk júniusban a májusi családit, elnézést kérnek a “kellemetlenségeinkért” (???), persze ők nem hibásak (???), na ja. Mindenesetre várjuk ki a végét, hiszem, ha látom a netbankon keresztül a jóváírást…

Kisebb lakásfelújításba kezdünk hamarosan; kiváltottunk egy hitelt, marad némi pénz, így jut két régi rossz ablak kicserélésére a konyhában (ezzel a fürdőszobaablak kivételével mindenütt új lesz), kapok némi üvegtéglás díszítést is, illetve a ház körbe lesz nemesvakolattal kenve, legalábbis a nagyobb (láthatóbb) részén. Ezt megfejeljük egy kis félretett pénzzel, és a házunk előtti járda problémásabb részeit is rendbe hozzuk. Amúgy a hiteligénylés egy vicc volt, a tgyásomra nem akartak kölcsönt adni, míg Zsolti feleannyi fizetésére igen. Legalább így neki is lesz adóssága (hehe), hiszen szinte minden hitelünk az én nevemen fut.

Kircsi Baba 4 hónapos lett! Isten éltessen, Drágám! Megvoltak az első kanalas falatok, mint már írtam. Azóta már fél üveg bébiételt (gyümölcsöt, illetve sütőtökös gyümölcsöt) is benyom egyszerre a kisasszony, aminek én személy szerint rendkívüli módon örülök. Szép eredmény 5 nap után, azt hiszem. Ízlik a kis hamisnak, csak tartsa meg ezt a jó szokását a jövőben is! Egyelőre ez így naponta egyszer működik, majd fokozatosan emelem az adagot tovább, mert a kb. 80 gramm gyümi mellett még azért igényel némi tápit is az étkezésen belül.

Pénteken családi nap volt az oviban, erről is készültek fotók (természetesen szkrepet is tervezek, ajajaj, kezdenek a fejem fölött összecsapni az elmaradt albumoldalak hullámai….).

Családi nap az ovodában 004 Családi nap az ovodában 005 Családi nap az ovodában 013 Családi nap az ovodában 014

Szombaton a három csaj (kiegészítve a nagyszülőkkel, mivel Zsolti ezerrel készül az államvizsgájára, otthon maradt) kellemes programon vett részt: Ági mamával és Tatával együtt Pusztaszenttornyán tanyanapon voltunk. Persze főleg Jázminka kedvéért mentünk, hiszen ugrálóvár, lovaskocsi, állatsimogató állt a gyerekek rendelkezésére – ingyen, úgyhogy a Mucu kiugrálhatta magát alaposan. Jó idő volt, ki is pirultunk rendesen. Közben Kircsi is élvezte a jó levegőt. Természetesen tervbe van véve a szkrep, csak legyen egy kis időm rá!

Tanyanap 010

DSCF2452

DSCF2440

És most a QP-halmok: készültek az elmúlt 1-2 hét terméséből, némi kiegészítőkkel fűszerezve a következő gyorslapok.

Ez RKD Spring QP-ja, amely – mint látható – az óvodai arcfestést örökítette meg:

rkd_spring

 

Ellie Lash Sugarville QP4 + Dana Zarling tagek felhasználásával készült az éhező Kircsit megörökítő oldalam:

elash_sugarville_qp4

 

Delicious Scraptől ma kettőt is készítettem, az egyik a Pretty QP gyönyörűséges Kira hercegnőről:

Delicious Scraps Pretty QP

 

A másik pedig a Melonlicious QP és ugyanezen kit elemei, illetve a Pinkalicious alpha a 4 hónapos emlékoldalhoz:

Delicious Scraps MelonLicious QP

0 megjegyzés: