2009. május 31., vasárnap

Évzáró és ballagás az oviban

Az elmúlt héten folytatódtak a felújítási munkálatok: az ablakok rendesen a helyükre kerültek, az üvegtéglás rész is alakulgat, illetve megkapta az alapozófestéket a fal körben. Most jöttek a mesterek, és egy-egy fal a mai napon megkapja a nemesvakolatot is. Holnap fejezik be talán véglegesen.

Mindebből ugye az is következik, hogy nem mentünk sehová, amiről az előző egyik posztban szó volt; egyrészt Mucu elhúzódó évzárója miatt (nagyon soká értünk volna fel Pestre), illetve az áldatlan időjárás miatt (nem éppen kirándulóidő van sajnos). Bár itt nem annyira rossz, arrafelé igen… úgyhogy halasztjuk a témát egyelőre.

Legalább nézzük a House maratont (kettős értelemben is, lásd kinn a house-on dolgozó kőműveseket, meg az AXN-en Dr. House-t hehehe).

A legcsodálatosabb heti történésről az előző poszt szól: Mucunak évzárója volt az oviban, és eszméletlen cukin táncoltak, ahogy látható is a videórészleten. Ezt Tatta készítette fényképezőgéppel, én is közben lesben álltam dvd-camemmel, úgyhogy lesz abból is talán valami közzétehető. Rengeteget nevettünk és csodáltuk Babut, ott volt mindkét Mamma és Tatta is. Nagyon-nagyon büszke vagyok a lányomra, aki nagyon-nagyon ügyes és szupercuki és csodaszép! Szeretünk! Az évzáró után beültünk a Kék Nefelejcsbe, mert fagyit és sütit kívánt a Szentem. Természetesen Apa is kapott némi ellátmányt otthonra.

Mindeközben Apa itthon volt másodszülöttünkkel, aki szépen fejlődik, van, hogy egy egész üveg (!) bébiételt is befal együltében, aktuális kedvence Univerék trópusi gyümije. Hiába, én is nagyon szeretem a mangót; az alma nem esett messze a fájától (ha már a gyümiknél tartunk hehehe)…

Lassan kirajzolódik a nyár programja is: júliusban Kőszegen nyaralunk a szűkebb családdal mi négyesben, augusztusban Apa nélkül, Ági mamáékkal Balatonfenyvesen töltünk néhány napot, majd augusztus legvége következik tág-tág családi körben (Tesómék, Ági mamáék, Keresztanyámék társaságában) a már hagyományossá vált bogácsi Thermál Hotelben. Közben két hét úszótanfolyam a Mucunak, lábazat- és kerítésfestés, konyhafestés, ablak-ajtómázolások sk. Szóval tuti gyorsan el fog szállni ez az előttünk álló évszak is, mint ahogy döbbenet, hogy milyen sebességgel telik 2009. Lassan 5 hónapos Kircsi Csajszi is.

Néhány termés az utóbbi napokból:

Ellie Lash QP2-je az első kanalak emlékére.

elash_sugarville_qp2 

Csodaszép fotó Kircsiről – szerintem. Somewhere QP by designer Martencja Designs at www.afterfivedesigns.com. Wordart: Juliemarie, A Mother’s love.

QP3

A mother’ love egy másik tervezőnél: QP designs by Megan Turnidge available at ScrapMatters. A testvérkékről – ahogy anyucijuk érez irántuk.

mturnidge_motherslove_qp 

És végül: nagyobbik csodánk tánc előtt, közben és után! Darling buds of May QP by Britt.

GSWB_DBMQP_DDBN

És végül: blogcandyt találtam ezen a klassz oldalon, hozzá kell szólni és sorsolás dönt a szerencsésről: http://www.papirhobby.no/2009/05/18/blogcandy/

0 megjegyzés: