Ez a mennyiség 3-4 személynek elegendő, vasárnap négyszeres adagot csináltam.
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
1 púpos evőkanál liszt
0,7 liter húsleves (kockából vagy vegetával főzve is jó)
0,3 liter tejszín
bors, só, kakukkfű, szerecsendió
reszelt (füstölt) sajt
pirított zsemlekocka
Elkészítés:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rászórjuk a lisztet, de nem pirítjuk, csak futtatjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott vagy fokhagymnyomón átpréselt fokhagymákat, és jól elkeverjük. Öntsük fel a húslevessel, majd tejszínnel. Ízesítsük fűszerekkel, majd hagyjuk, hogy egyszer felforrjon körülbelül 5 percre. A levest sajttal, valamint zsemlekockákkal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése