2009. december 26., szombat

Szépséges, áldott ünnepek 1. rész

Idén is csodálatos karácsonyi ünnepeket tölthettünk el együtt. Már a hét elején megkezdődött az ünneplés: a hóhelyzet miatt nem tudtak kijönni ide Komlósra a gyerekeim sajnos, ezért aztán hétfő helyett kedd lett a találkozóból, és nem ők jöttek, hanem én, vagyis a két gyermekkel együtt mentünk be  kedden. Hétfőn egész nap sütöttünk a Mucuval, aki igazán nagy segítség volt: kente a pogácsák és a mézeskalácsok tetejét tojással, ragasztotta össze az islereket lekvárral és a mézeskalács-díszítésben is jeleskedett. Az ő ötlete volt például, hogy ne csak fehérrel, hanem barnával is díszítsük, így még mutatósabbá váltak a művek. Erről egy emléklap – egyelőre az egyetlen, ami friss, még rengeteg fotó vár feldolgozásra. Cathy K Designs Happy Jolly Days QP by Nicole.

qp_hjdKÉSZ 

Készítettünk többféle mézes alakzatot, islert, pogácsát is. Mindezek szinte teljes egészében elfogytak aztán kedden a suliban. Nagyon jól érezték magukat a lányok is, Jázminka a tavalyi évhez hasonlóan az idén is beöltözött angyalkának és Szilvivel járta körbe a gimit, kínálgatva a kis kosarából a szaloncukrokat. Kirikém eközben hol kézről kézre járt az osztályban (sok lányom nagyon jót babázott vele), hol sétált mindenfelé, hol jött velem szerte az iskolában, hogy mindenkivel megismerkedhessen, én pedig békés ünnepeket kívánhassak a kollégáknak. Kaptunk ajándékot is: Jázminka kis hajráfot (nagyon babásat) és pihepuha zoknikát, Kirikém is csörgős zokedlit meg egy nem csörgőst, én pedig csokikát. Jól eltelt tehát a délelőtt. Néhány fotó az eseményekről:

DSCF3402 

DSCF3403

DSCF3409

DSCF3410

Még kedden és szerdán utolsókat futottunk az ünnepekre való bevásárlásokkal, meg Kirikém is persze most nőtte ki a benti cipőjét (18-as volt) és kellett vennem neki egy másikat. Az ajándékokat több körben, de végül sikerült beszerezni; Csabán töltöttük ugye a vasárnapot – délelőtt istentisztelet (mindketten szolgáltunk megint, nagyon áldott alkalom volt), délután Centerben vásárlás, ebéd a Fenyves Étteremben, majd dicsipróba. Szinte véget nem érően csomagoltam; pedig – ahogy visszatekintek a korábbi posztokra – időben elkezdtem igazán.

Folyt. köv., most megyek kalács-pótlást sütni :)

0 megjegyzés: