2009. március 23., hétfő

Hol a tavasz?

Hol is a tavasz? Mert szerintem erősen késik… Nagyon csalóka az idő, hol beborul, hol esik, hol tájfun fúj, hol pedig süt a napocska. Pedig már olyan jól esne a friss tavaszi napsütésben sétálni Kircsivel – ez még úgy tűnik, várat magára. Addig is megpróbáljuk a napos déli perceket kihasználni és picit kinn lenni, ha éppen jobb az idő.

Megvolt a 2 hónapos oltásunk, Kis Drágánk mindkét combijába kapott, mert a pneomococcus elleni első adagot is felvettük a kötelező DTPa+IPV+Hib oltáson kívül. Egész jól viselte, szinte én nehezebben, pláne, miután megkaptuk, hogy nem igazán gyarapszunk. Tény, hogy nem hízott valami sokat Kirusunk, de hát eléggé “lefogyasztották” szegénykét a kórházban, utána viszont szépen lassan csak beindultunk: főleg hosszában nőttünk, már 60 cm-esek vagyunk, míg a súlyunk “csak” 4.850 gramm. Tanácsot kaptam, hogy ne hagyjam aludni, hanem költögessem fel, hogy egyen. Mivel 3 óránként nem, vagy csak alig hajlandó táplálkozni, ezért a 3,5 órákkal próbálkozunk; általában reggel öttől kezdődően éjfélig bezárólag hatszor eszünk, ha igényli, persze gyakrabban is. Reméljük, így beindul a kívánt gyarapodás és elégedett lesz a doktornő. Nekem mindenesetre már mérleg-fóbiám van és egy afrikai éhező csontsovány gyermek képét látom magam előtt (kis túlzással persze, de viccen kívül elkeserít ez a huzavona).

Kirusunk egyébként egyre többet van fenn, sokat nézegeti a csörgőit, plüsseit, sőt már “rámol” is, ami azt jelenti, hogy nyúl értük és ide-oda dobálja őket. Annyira édes kis Mókus. Sokat beszélget, gügyög és igenis, már próbálkozik az oldalra fordulással! Lendítgeti a kis lábacskáját, ami 2 hónaposan nem akármi! Úgyhogy ez megnyugtat, hiszen jelzi, hogy a kis idegrendszere rendben (sőt még jobban) fejlődik, azaz csak megkapja a szükséges tápanyagokat a növekedéshez – ha ez nem is feltétlenül abban csapódik le, hogy havi egy kilókat hízik. Nézegeti magát a tükörben, amit sikerült le is fotóznom – természetesen muszáj megszkreppelni! Annyira jók ezek a színek Kircsi játszószőnyegének színeihez, nem?

tukor

Háttér, betűk (kis csalással az ékezetnél :)), díszek: SWEET SPRINKLES created by ShabbyPrincess.

Ma ismét zsemlét kell sütnöm, azért ismét, mert már tegnap csináltam egy adagot és akkora siker lett, hogy ma ismételnem kell. Azért nem okoz gondot, mert csak bele kell dobálni a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe, ami megdagasztja és keleszti, majd ha kész, kisütni. Isteni ropogós a külseje és foszlós a belseje, csak ajánlani tudom! Szóval pakolj a gépbe 2,5 dl vizet, 1 tojást, 2,5 dkg olvasztott vajat, 45 dkg finomlisztet, 1 tk. sót, 1 ek. cukrot és 1 csomag szárított élesztőt, futtass le egy tészta programot (ami nem süt és kb. 2 órás), formázz kb. 12 zsemlécskét, kicsit vágd be a tetejét, kend meg vízzel és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd ropogós pirosra! Ennyi az egész – plusz még persze annyi, hogy amíg hűl, próbáld meg távol tartani a mennyei illatokra a konyhába kiszivárgó családtagjaid, utána pedig bezsebelheted az elismerő szavakat.

0 megjegyzés: