2010. november 13., szombat

Spanyolországról… 2. rész.

Granadai szépséges képekből válogatok ezúttal.

Hospital Real – egy egyetemi könyvtári épület. Mivel Granada egy kb. kétszázezres egyetemi város, nagyon sok a diák, számos egyetemi épületet láttunk.

DSCF4434

Az Albayzin negyedben sokszor sétáltunk, akár csoportosan, akár magamban is. Ez egy varázslatos arab rész, szűk utcácskákkal, bazárszerű üzletekkel, szuper szuvenír-lehetőségekkel. Itt többféle ajándékot is vettem, magamnak színes kendőket (ilyet anyósom is kapott), anyukámnak legyezőt, ezen kívül kollegáknak tollakat arab köves stílusban, meg még hűtőmágneseket, képeslapokat stb.

DSCF4437

   DSCF4444DSCF4447DSCF4443

Frederico Garcia Lorca park és emlékmúzeum – itt tartózkodott a nyarak során Lorca, mintegy nyári rezidenciaként funkcionált. Benn nem lehetett fotózni, úgyhogy csak külső képeim vannak. Csodás park veszi körül a házat, tele pálmákkal, illatos rózsákkal és egyéb szépséges virágokkal.

DSCF4478 DSCF4482 DSCF4492

A szállásunk, az Aben Humeya hotel a központi részen található, viszonylag közel van minden hozzá. Kényelmes, kétágyas szobát kaptunk erre a 7 éjszakára, és egy kivételével – amikor a kollegákkal közös ünnepi vacsorát, a rákos-kagylós paellát viszontláttam és az epém kész volt – kellemeseket aludtunk. A szobaasszony minden nap megigazította az ágyat, de végtelenül precízen, pl. a hálóingemet, amit betettem a paplan alá, kitette az ágyra :)

DSCF4495 DSCF4757 

Jardines del Triunfo – park a szállásunk közelében, szép szökőkutas (ez este ki van színesen világítva).

DSCF4509 DSCF4507 

Épületek és séták Granadában – véletlenszerűen fotóztam többnyire a szép, stílusos épületeket és utcákat.

IMG089 DSCF4503 DSCF4766

0 megjegyzés: